Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Reportáž ze 4.hracího dne

24.12.2009 00:12

4. Kolo ovládly SÍLY, nám síly scházely

 

     Je sobota 19. 12. 2009 a před námi jsou 4 zápasy 4. Kola FLA. Jsme natěšení i nervózní zároveň. Všichni naši soupeři patří ke špičce ligy, takže nás nečeká nic lehkého. Tentokrát jedeme do Předměřic auty, venku totiž mrzne, až praští.

     Ve 13.30 jsme se všichni sešli v šatne v opravdu “hojném” počtu. - brankář a 7 hráčů. Tomuto drobnému nedostatku jsme nevěnovali přílišnou pozornost, což se později ukázalo jako chybné. I FOSY mají jen jedny plíce.

 

     14:00 FOSY vs. Zbrojovka  1:0

 

     Pro mě s Petrem je toto pikantní zápas, jelikož jsme loni hájili barvy Zbrojovky (Kanců) a vybojovali s nimi krásné 2. místo. Byli jsme připraveni na těžký zápas, jelikož známe kvality a přednosti soupeře. Začali jsme ze zabezpečené obrany a podnikali rychlé výpady do soupeřovy obrany, která k nám byla poměrně štědrá místem. Jenže jsme své šance neproměnili a skóre 0:0 svítilo na tabuli nepříjemně dlouhou dobu. Hráči Zbrojovky zvýšili důraz, což na vlastní kůži poznal Petr, který po naprosto nesmyslném a hlavně velice nebezpečném zákroku Vaška Tomana skončil doslova na naší lavičce. Po tomto likvidačním faulu naštěstí Petr neskončil na invalidním vozíku, ale ještě dnes má naraženou páteř. Osobně mě tento střet mrzí, protože se s Vaškem už nějakou chvíli známe, a proto by zde měla být nějaká ta vzájemná úcta. Po krátkém přerušení se dál pokračovalo ve hře. Pepa v bráně nás v klíčových chvílích fantasticky podržel a pak to konečně přišlo. Petr vběhl na hřiště ze střídačky, rozehrál na volného Radima, od něj se dostal míček k Edovi a ten nezaváhal a nepříliš prudkou ranou rozvlnil síťku soupeřovy brány. Těsné vedení jsme udrželi a radovali se ze zisku 3 bodů. Očekávání se potvrdilo, zápas to byl opravdu těžký.

 

Hvězdy zápasu:

Petr Rauer (za přežití a za založení rozhodující akce)

Pepa Fiedler (za skvělé zákroky)

Fanclub (za neustálou podporu v ochozech, za bezvadné povzbuzování, které nás nakonec dovedlo k vítězství)

 

 

15:30 FOSY vs. Myšáci 3:1

 

     První zápas s Myšáky se nám příliš nepovedl, a tak jsme doufali, že tentokrát to bude lepší. Jenže začátek zápasu tomu příliš neodpovídal. První vážnější akce soupeře, naprosto nepokrytý hráč Myšáků předvedl dokonalou fintu, oklamal jinak skvělého Pepu a skóroval. Naštěstí jsme nezpanikařili, fanoušci nás stále tlačili kupředu a do poločasu jsme se dočkali vyrovnávací branky. Petr si od půlky potáhl míček a vystřelil. Soupeřův brankář nic neviděl díky výborně stojícímu Honzovi a pak jen nešťastně vylovil míček z brány. Poločas 1:1 a začínalo se znovu. Ve druhé půli to byl poměrně otevřený florbal s mnoha šancemi. Soupeř jich měl asi o trochu více, nicméně my měli v bráně fantoma, který vyrazil i nemožné. Fanoušci několikrát oprávněně skandovali:”Pepa není člověk, Pepa to je bůh!!” No a znáte to. Nedáš, dostaneš. A Myšáci nakonec dostali. Petr skóroval podruhé z podobné pozice jako prvně, a když Radim zase zasunul, tak bylo rozhodnuto. Tentokrát už soupeř neměl síly na vyrovnání. Jak je sport někdy zvláštní. V prvním zápase si Myšáci tolik ten bod nezasloužili, byli jsme lepší, měli jsme více šancí, přesto jej získali. Teď by si naopak soupeř zasloužil minimálně bod, ale štastnejší jsme byli my. Bohužel dnes naposledy.

 

 

Hvězdy zápasu: Petr Rauer (za 2 góly)

                         Pepa Fiedler (za “božské” zákroky)

 

 

16:30 FOSY vs. Spojené síly 0:2

 

     Pokud bych měl zvolit mužstvo dne, tak by jím beze sporu byly právě Spojené síly. Na jejich rychlý a kombinační florbal ani FOSY nestačily. V tomto utkání se u nás již projevila značná únava. Neměli jsme dostatek sil na naši pro nás typickou aktivní a pro soupeře otravnou hru. Náš herní projev byl bezkrevný a naprosto zaslouženě jsme prohráli. Dostali jsme pro nás cennou lekci. Uvědomili jsme si, proč jsme zatím v tabulce takhle vysoko. Je to tím, že jsme v každém zápase dřeli. Musíme se k tomu vrátit, pokud chceme pomýšlet na mety nejvyšší.

 

Hvězdy utkání:

Fanoušci (neustále povzbuzovali, i když se nedařilo)

 

17:30 FOSY vs. Zbrojovka 2:2

 

     V posledním zápase jsme opět narazili na Zbrojovku. S vědomím, že už není na co se šetrit, jsme se pokusili vyždímat ze sebe maximum a hrát konečně aktivně. Pět minut se nám to dařilo a vyústěním naší snahy byl první gól, který z bezprostřední blízkosti vstřelil Eda Hlávka. Bohužel jsme o vedení přišli. A to v naprosto nejhorší možnou chvíli - jednu sekundu před koncem poločasu. Vašek Toman se tentokrát zapsal do utkání v pozitivním světle a v čase 9:59 prostřelil Pepu. Tohle jsme jednoznačně nezvládli po taktické stránce. Druhý poločas pro nás opět začal dobře. Po faulu jsme měli výhodu volného úderu, který jsme bleskově rozehráli. Eda mi přiťuknul míček a konečně jsem skóroval. Znovu jsme vedli a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli vedení ztratit. Jenže chyba lávky. Zbrojovce se podařilo to samé, co předtím nám. Rychlé rozehrání volného úderu, naše nedůslednost a je vyrovnáno. Na další branku už jsme neměli síly.

 

 

Hvězdy zápasu:

Eda Hlávka a Marcel Dobrev (za vzájemnou spolupráci)

 

 

     Toto kolo nezařadíme mezi povedená, ale 7 bodů není zase až tak špatné vzhledem k tomu, proti komu jsme hráli a v jaké sestavě jsme se sešli. Veliké poděkování si zaslouží náš rozrůstající se fanclub. Skvěle jste fandili a minimálně 4 body z těch 7 máme díky vám. Také je třeba poděkovat opět našim fosografkám, bez kterých bychom neměli hezké památky v podobě fotek a videí.

    

      KRÁSNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ přejí všem úcastníkum a organizátorům FLA HRADECKÝ FOSY!!!!!

 

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode