Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Reportáž z 3.hracího dne

22.11.2009 19:53

Vydařené 3. kolo, aneb tentokrát FOSY pořádně kousaly

 

     Po minulém kole, které se nám až tak výsledkově nepovedlo, jsme přemýšleli, co zlepšit. Chtěli jsme hlavně kombinovat, dávat si rychlé přihrávky do běhu, rozhýbat soupeře a vytvářet si tak brankové příležitosti. Výsledek 12 bodů ze 4 zápasů, okořeněný výhrou nad Tornády, by napovídal, že se nám výše zmíněné povedlo. Jenže omyl. Kombinace stále silně pokulhávala. Tak jak je možné, že se tak dařilo? Protože FOSA dřít, FOSA běhat, FOSA hrát a FOSA vyhrát. Pojďme se tedy podívat, jak se včerejší úspech rodil.

 

     1. zápas: FOSY vs. Balíci z PPL (4:2)

 

     V minulém kole nás Balíci pořádně potrápili a vybojovali remízu. Takže tentokrát podcenění nehrozilo. Jejich brankář zkusil opět fintu s výstrojí i přesto, že kapitáni mužstev se jasně na něčem domluvili. Vycpal se, jako kdyby šel do ringu s Tysonem a tvrdil , že je to oficiální juniorská výstroj, mírně poupravená. Tentokrát jsme to už nenechali bez povšimnutí a rozhodčí nakonec donutil brankáře z PPL, aby se odstrojil, což se v průběhu zápasu ukázalo jako velmi důležité.

     Začali jsme aktivně a poměrně brzy se nám podařilo skórovat. Eda zadovkou poslal míček směr brána a on se pomaličku dokutálel až do síťky. Druhý gól  na sebe nedal dlouho čekat a pak to přišlo. Roman dostal na půlce přihrávku, nečekaně od Petra , moc se nerozmýšlel a vystřelil. Míček letěl závratnou rychlostí jednoho metru za sekundu a nebýt zapnuté ventilace, asi by k bráně nedoletěl. Naštěstí tam po 20 vteřinách doputoval a díky neskutečné rotaci, kterou mu Roman jistě cíleně udělil, skočil před nezvykle hubeným brankářem soupeře tak šikovně, že donutil muže s maskou k zákroku. Zákrok zvaný “Matrix” mu vyšel skvěle, jenže v náš prospěch. Míček se přes něj převalil a skončil v brance - 3:0 a bylo prakticky hotovo. Poté se Fose 8 podařilo dát druhý “gól z půlky”, ovšem ne tak efektní. Za stavu 4:0 jsme polevili a protože náš kapitán je jen 2 roky před “důchodem“, rychlostně již nestíhá, tak se soupeři podařilo z breaku snížit.Hned po zápase si tam dal Pepa síťku a už mu žádný míček mezi nohama neprošel. Druhý inkasovaný gól zase padá na vrub obrany, která se jaksi neustále potulovala vpředu a Pepa se mohl ukřičet. Výsledek mohl být jistě lepší, nicméně v duelu s Balíky není důležité vyhrát, ale odejít po zápase nezraněn, což se podařilo.

 

Hvězda zápasu: Roman FOSA 18 za gól z půlky

                       Martin FOSA 2 za 3 body v jednom zápase

                            

    

     2. zápas: FOSY vs. Joker Team (1:0)

 

     S Jokery jsme se včera utkali poprvé a bylo z toho pěkné drama. V prvním poločase jsme spustili ofenzivní smršť, kterou skvěle natočila naše FOSOgravka Renča. Měli jsme snad 8 vyložených šancí, jenže žádná neskončila gólem. Poločas 0:0 a Fosy znervózněly. Naštěstí máme Radima, který umí objet bránu jako málokdo a forehandem zasunout. V zápase zkoušel snad třikrát zakončit takto zpoza brány a naštěstí mu to jednou parádně vyšlo. Když jsme se ho po zápase ptali, jak to udělal, odpověděl: “Ten brankář si to vůbec nehlídal. Dát mu takhle gól, to nebyl problém.” V týmu je potřeba mít hráče, kterému nedělá problém zasunout, a my v Radimovi takového hráče máme. Akorát sprchovat se musí samostatně:-).  Po tomto zásahu už jsme utkání v poklidu dovedli do vítězného konce. V tomto utkání opět Pepa  málem přišel o hlasivky a to tehdy, když u naší brány jeden z Jokerů hlídkoval a Petr s Romanem v klidu vyčkávali na půlce připraveni na střelu. Ihned, co jim došlo, že přihrávka od útočníků nepřijde, se Petr “bleskurychle” vrátil a tentokrát k žádnému breaku nedošlo.

 

Hvězda zápasu:

Radim FOSA 1 za jedno z nejdůležitějších zasunutí jeho života:-).

 

 

     3. zápas: FOSY vs. Laviny (2:1)

 

     Laviny nás v minulém kole nezavalily a ani včera se jim to nakonec nepodařilo, přestože k tomu měli nakročeno. Na začátku utkání si vybrali svoji oblíbenou stranu a My jsme jim sportovně vyhověli, jelikož jsme byli hosté a vyplatilo se to. Hned ve 2. minutě Jakub zakládal přes střed hřiště útočnou akci. Vzal míček a vysokým obloukem ho házel na útočníky. Jenže kde se vzal, tu se vzal, jeden z protihráčů najednou vyrostl do nebetyčných rozměrů a z dvoumetrové výšky si zpracoval míč hrudníkem, aniž by vyskočil. Přihlížející fyzikové nevěřícně kroutili hlavami. Tento “nadčlověk” poté neomylně přihrál na zcela volného spoluhráče a bylo to 0:1. A když jsme okamžitě uhodili na rozhodčího, že to hrál ve výskoku, že to jinak není možný, tak rozhodčí odvětil:”Je to možný!” Že si to prý hlídá a na výskoky si dává velký pozor. To, jak si to hlídá, pak potvrdil při zápase s Tornády, kde Petr opravdu nevyskočil, jen zvedl paty, a ten samý rozhodčí to najednou odpískal.

     Nicméně nezalekli jsme se stavu a tvrdě jsme dřeli, abychom stav srovnali. Laviny však dobře bránily a valily se  i nebezpečně dopředu. Slušně kombinovaly a hrály velmi důrazně. Jenže Fosy se jen tak nevzdávají a po ose Marcel - Radim - Eda se podařilo vyrovnat. Dál jsme se snažili hrát a nakonec se nám podařilo vsítit rozhodující gól. Marcelinho opět utekl po křídle a naservíroval míček volnému Radimovi, který neomylně vsítil další z životních gólů. Laviny se pak pokusily o nápor, ale to už jsme byli na koni a otěže zápasu jsme drželi pevně ve svých rukou.

 

Hvězda zápasu:

Radim FOSA 1 za vítězný gól a skvělou nahrávku Edovi.

 

     4. zápas: FOSY vs. Tornados (2:1)

 

     Tak a konečně to přišlo. Očekávané utkání proti zatím nejlepšímu týmu ligy, které se po průběhu dne stalo utkáním o průběžné první místo v tabulce. Do zápasu jsme vstupovali s tím, že musíme hrát na 200 %, pokud chceme uspět. Tentokrát jsme nemysleli na útočné manévry. Naopak jsme si řekli, že budeme důsledně bránit, pokrývat nebezpečné útočníky a chodit do rychlých protiútoků. Otevřená hra s tak kvalitním týmem by se rovnala sebevraždě.

     Utkání začalo vzájemným oťukáváním a bylo vidět, že i slovutná Tornáda z nás mají respekt a nechtějí se pustit do bezhlavého útočení. Přeci jen Nás už trochu znají. Bohužel hned naši první chybu dokázali světle modří přetavit v gól. Roman špatne spočítal úhel odrazu a místo, aby adresoval přihrávku na své křídlo, přihrál centru Tornád. Ten se nerozpakoval, vystřelil a Eda střelu zablokoval tak nešťastně (doufejme, že v tom nebyl úmysl, aby se nemusel opít), že se míček odrazil k zcela nepokrytému soupeři, který se nemýlil a skóroval. Opět 0:1 a opět na začátku utkání(1:45). Nás to však nezlomilo. Hráli jsme pořád stejně, jen jsme trochu zaktivnili napadání. Makali jsme na hranici svých možností, Pepa nás z brány skvěle dirigoval. “Romane, levá, Romane, pravá,Romane,zpátky,Romane, střed,” křičel a Roman tam lítal ze strany na stranu, jako by byl na klíček, jako by neměl za sebou už 3 utkání. Možná si říkáte, kde byl druhý obránce? Tak druhý i třetí obránce spolu seděli na lavičce a zrovna si stříhali, kdo že půjde do hry. Díkybohu, do hry šel Petr, který geniálně nahrál a vysunul Edu po levém křídle,a ten střelou do protipohybu brankáře odčinil předchozí zaváhání. Vyrovnáno 1:1. Tak skončil i první poločas a začali jsme pomalu cítit šanci. Ta přišla zhruba ve čtvrté minutě druhé půle. Po standardní situaci se míček odrazil před bránu, tam si ho pro sebe vzal Marcelinho a nekompromisně ho zametl pod “víko” - 2:1. Tornáda se tlačila dopředu, ovšem náše  týmová hra a obranný val, fungoval. A co prošlo, to lapil Pepa. Vteřinu před koncem byla reklamovaná hra na zemi, ovšem podruhé nás rozhodčí naštěstí nezaříz, jelikož se jednalo o obranu na zemi:-). Neuvěřitelné se stalo skutkem, Tornáda poprvé letos podlehli, což je jev zcela výjimečný a pozor, málo se opakující, takže abychom příště uspěli znovu, je třeba být ještě lepší.

 

Hvězdy zápasu:    

Pepa FOSA 3 za skvělé zákroky a velmi důrazné pokyny.

Roman FOSA 18 za troje plíce a trpělivost s Pepou :-) .

Eda FOSA 7 za 1 gól a 1 asistenci soupeři.

Marcelinho FOSA 8 za rozhodující gól a dokonale zvolenou taktiku.      

 

 

     Na závěr je třeba poděkovat naší FOSOgravce Renče za perfektní zdokumentování všeho dění na hrací ploše. Tentokrát se fotky i videa povedly ještě lépe než minule.

 

     Po úspešném dni následovala samozřejmě oslava. BB byl obsazen, tak jsme nasedli na kola a vyjeli v 6°C a  mlze na 7 km dlouhou cestu za pivem a jídlem.Tedy někdo mohl vidět v sobotu večer  Fosy v mlze. Petr si pro jistotu dal věci domů, protože opět měl igelitku. Zdárně jsme dorazili na místo určení a tam jsme se posilnili. Rozebrali jsme náš výkon a vzájemně se poplácali po ramenou, jak nám to šlo:-). Už se těšíme na další kolo, kde nás čekají snad ještě těžší zápasy než včera. Věřím však, že dopadne dobře, protože FOSA hlad, FOSA hrát, FOSA vyhrát!!!!!

 

Autor reportáže: FOSA 8 s menším přispěním Fosy 4

 

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode