Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Po 1. kole ligy aneb jak Fosy přežily klinickou smrt

04.10.2011 13:51

     Symbolicky 1. 10. odstartoval další ročník FLAHK. Všichni byli v očekávání, jak se jim bude dařit, co se změnilo u soupeřů, zda už úvodní kolo naznačí, kdo bude hrát nahoře a kdo dole. Jak to vidím já, pokud jsme již loni říkali, že není slabých soupeřů, tak letos to platí dvojnásob. Až na výjimky byl každý zápas zajímavý, hrálo se nahoru dolů, padalo dost branek, ubylo zákeřných faulů a přibylo florbalovosti. Snad každý tým do svých řad přivedl nové a kvalitní hráče. Velice mile překvapil tým Kamikadze svou rychlou kombinační hrou, nemile nás překvapili Vikingové novou akvizicí Tomášem Matysem, ještě teď se mi motá hlava. Sokolíci potvrdili vzestup, přestože hrou neoslnili, osm bodů je skvělý počin. Patapuf navázal na minulou sezónu také dobrým výkonem. Snad jediní Myšáci herně nepřesvědčili. Je vidět, že bez střelce jim to nesvědčí. 

     A co se týče našeho výkonu, herně to šlo, nasazení bylo vynikající, až na zápas s Vikingy defenzíva fungovala velmi dobře. Nejlepšími hráči byli Jirka Fišer, který si přinesl do zápasů tréninkovou formu a jistota z něj přímo čišela, a Radim Šplouchal, jenž si rychle porozuměl se svými parťáky v útoku a klapalo jim to. Druhý útok již tak úspěšný nebyl. Nelze mu upřít snahu. Šancí měl možná víc než elitní formace, nicméně ty šance se musí proměnit!! Jinak je ta snaha marná. Až se s Honzou rozehrajeme a začne nám to tam padat, soupeři budou mít zase o něco víc vrásek na čele:).

     A teď jak to tedy všechno bylo:

 

      Fosy vs. Sokol 0:0

      Od letošní sezóny se stali Sokolíci naším tréninkovým partnerem a jsme za to rádi. I nyní v lize potvrdili svou kvalitu. Zápas to byl těžký, už se trochu známe a víme, na koho si dát pozor. Jako již tradičně jsme měli v zápase více ze hry, snažili jsme se o střelbu, ovšem když už jsme trefili bránu, tak tam stál neprůstřelný golman. Pravda, naše střely nebyly zrovna nejtvrdší:). Hlavně druhý útok měl spoustu šancí, nic však z toho. Sokol ze své obranné ulity vyrážel k smrtícím brejkům. Několikrát nás zachránil Jirka, jednou dokonce tyč. Objektivně musíme přiznat, že remíza byla zasloužená a soupeři gratulujeme k výbornému výkonu.

 

     Fosy vs. Patapuf 1:1

     Nepříjemný Patapuf hraje dobrý kombinační florbal, to jsme věděli. Byli jsme tedy důslední v obraně, to bylo skvělé, ale nedůslední v útoku. Skoro 36 minut jsme i s předchozím zápasem nedali gól. Naštěstí se prosadila dvojice Radimů. Já na bráchu, brácha na mě a bylo to 1:0. Ráša našel svého jmenovce nekrytého před bránou soupeře a ten se konečně trefil. Výsledek jsme drželi a minutu před koncem jsme rozehrávali slibnou standardku v bezprostřední blízkosti branky Patapufu. Bohužel jsme se špatně domluvili a místo udržení míčku na jejich polovině jsme stříleli. Následoval protiútok, který jsme ještě zachytili, jenže pak jsem školácky propadl na půlce a byl z toho vyrovnávací gól. Hrubá chyba, která by se neměla stávat. Hrozná škoda.

 

     Fosy vs. Vikingové 5:4

     Kdo tento zápas neviděl, řekne si, že to musela být óda na florbal a vyrovnaná bitva až do konce. Tak óda na florbal to byla od hráče Matyse, který nás tam motal jak špagety na vidličku. Jinak to z naší strany byla patnáct minut bída. Soupeře jsme nestíhali, hlavně výše jmenovaný šikula si s námi dělal, co chtěl. Výsledek byl takový, že jsme v polovině druhé půle prohrávali již 1:4. Nikdo z nás už nevěřil, že bychom s výsledkem mohli vůbec něco udělat. Šance jsem měli, ale opět jsme ukazovali akorát vrchol impotence. Asi korunu tomu nasadil Eda, když místo odkryté poloviny brány trefil slečnu rozhodčí stojící v rohu hřiště. Jestli se chtěl seznamovat, tak si nevybral zrovna vhodný moment. V tuhle chvíli jsme byli klinicky mrtví.

     Z ničeho nic se však Ráša prosazuje a snižuje na 2:4. No co, říkáme si, tak gól. Nic to neřeší. Jenže o pár sekund později jsem se po prudké Davidově střele konečně prosadil i já a bylo to 3:4. Za chvíli volný úder tak pět metrů od brány a Roman zabil dalšího pavouka v šibenici - srovnáno. Vikingové nvěří vlastním očím, my nevěříme vlastním očím, ale bylo to tak. A aby toho nebylo málo, Jakub se svým typickým způsobem pár vteřin před koncem prosadil ještě jednou a senzace byla na světě. Porazit tímto způsobem tak silný tým, to potěší. Smekám před spoluhráči, že to nezabalili. Ale jedním dechem a s trochou nadsázky musím dodat, že pokud budou Vikingové příště mít v sestavě hráče Matyse, Bacovského a Košťála, házím se marod:).  

 

     Fosy vs. Kamikadze 2:0

     Poslední zápas byl jistě pikantním pro Radima Šplouchala, naši novou posilu přišedší právě z Kamikadze. Sami jsme chtěli uspět, protože Radim k nám přišel bojovat o mety nejvyšší a zatím to vypadalo, že si spíš pohoršil. Do utkání jsme opravdu vlétli s chutí a oba útoky si vytvořili místy až drtivý tlak. Jenže branka nepadla. Místo toho se začaly lámat hokejky. A to byl také zlomový moment zápasu. Dvě zlomené hokejky pro nás zamenaly dvě přesilovky pět na tři a to se prostě musí proměňovat. Tak se také stalo a vedení 2:0 jsme poměrně s přehledem udrželi. Soupeřem tato situace opravdu viditelně otřásla. Nebýt přesilovek, možná zápas neskončil tak jednoznačně. Tentokrát jsme měli i štěstí.  

 

     Hodnocení hráčů (1 nejlepší - 5 nejhorší) :

 

1 - Jirka F., Ráša (Jirka jistota sama, Ráša produktivita)

1,5 - Roman (hitman v nejlepší formě, krásný gól)

2 - Radek, Eda, Petr, Jakub, Radim (všichni makali na 100 %, každý přispěl body do mlýna)

2,5 - David (nebýt neproměněných šancí, byl by mnohem výš, byla na něm vidět obrovská chuť a snaha)

3 - Marcel (hrubá chyba s Patapufem, dva body jsou strašně málo)

3,5 - Honza (veliká snaha nebyla podpořena produktivitou, někdy to chtělo chodit si víc pro míčky do hloubi pole)

 

     Tak to bylo naše první kolo, hlavně případnou kritiku neberte zle, všichni do jednoho jste odevzadli, co jste v daný moment mohli, příště to jistě bude ještě lepší. Všem děkuji a už se těším 12.11. na další porci super zápasů.

 

Fosa 8

      

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode