Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Axa Cup 2013 - obhajoba dokonána

18.05.2013 14:35

     Už je tomu týden, kdy jsme se zúčastnili turnaje ve Velkém Poříčí. A vzpomínáme více než v dobrém. Loni jsme tam opanovali první i druhé místo a všechny individuální trofeje, takže jsme letos patřili mezi favority. 

     Vyrážíme v 7:45 od Koruny, kde jsme opět jako již tradičně čekali na Jirku. Sice tentokrát nezaspal, nicméně se tak dlouho loučil s přítelkyní, až mu ujel autobus. Tohle se dá odpustit:). Dvě auta, sedm Fos a ultras řidič Pláca. Jedeme tedy pěkně nadupaní. Roman do toho od začátku pořádně šlape, jako by tušil přišedší kolonu, Pláca za námi statečně visí. Na místě jsme tak akorát a hurá do šatny.

     Uvítala nás jedna šatnička pro šest týmů. Druhou měl pro sebe tým děvčat. Doteď nechápu to rozdělení. Nám by přece nevadilo sdílet s holkama šatnu. Neměl se jich Ladis vůbec ptát...:). Po taktické poradě jsme šli omrknout soupeře. Vidíme pár starých známých (Loosers, Joker Jaroměr, samozřjemě AXA s dvěma prvoligovými hráči a tradičně výborným Důšou a FBC Broumov, tedy AXA jr.) a také pár nových známých (Baníky z Radvanic jsme "dali" v Hořicích a na stejném turnaji jsme se setkali i s Painters boys). Takže jedině s holkama z FBŠ Nové Město nad Metují jsme neměli tu čest.

     Na začátek nás čekali Loosers, kteří již tradičně klamou tělem. Člověk od nich nic nečeká, přece by si kloudný tým nedal takový název. Jenže to je jen taktika na oblbnutí soupře. Plní sil se do nás zakousli a my se jen těžko prosazovali. Ale jednou se to povedlo, tedy vlastně dvakrát, ale první gól mi ještě neuznali, a tak jsme brali tři body.

Je tu druhý zápas, který bych označil za klíčový a zlomový. Joker Jaroměř umí někdy pořádně kousat, pokud dostane šanci, a my tu šanci poskytli. Ani vedení 2:0 nám nestačilo. Soupeř srovnal po našich chybách a pár vteřin před koncem utkání otočil, když si Eda s Jirkou dávali v brankovišti tak dlouho přednost, až Joker udeřil. Nejdřív Jirku, pak míček. Nicméně kdyby se Eda věnoval odstavování soupeře místo nadávání mi, že se nevracím, možná by ke gólu nedošlo:). A tento moment odstartoval vlnu negativních projevů, kterou od loňské nepovedené sezóny nepamatuji a v naší partě jsem nic podobného nezažil. Byl jsem obviněn z toho, že to flákám. Hanba, urážka na cti, křivopřísežnictví. Cítil jsem se znásilněn a podveden zároveň. Jak může někdo označit čekání na brejk flákáním se??!! A že jsem se první dva zápasy opravdu flákal v jiných situacích, to neomlouvá. Takže trucu zdar a nafouknutý jako balón čekám v šatně na třetí zápas s Baníky, před kterým se mě Eda zbavil a vzal si k sobě do útoku Tomáše. Tedy snad poprvé došlo k rozdělení "mladých pušek". Honza šel ke mně a tahle rošáda se ukázala býti geniální.

Baníci nás příliš nepotrápili a výhrou 3:1 se lehce vracíme do hry. A pak přichází další klíčový moment turnaje - pivo a párek. Všichni se scházíme v bufetu a přichází usmíření. Já svatosvatě slibuji, že už nic neodfláknu a od dalšího zápasu budu makat jako šroub. A stalo se. Hráli jsme proti holkám a já po nich šel. Vlastně všichni jsme makali na krev. Děvčata nám nedala nic zadarmo a jejich důrazná hra nám chvílemi dělala problémy. Zvítězili jsme, ale hlavně jsme si hezky zahráli. 

Holky nás naladili na správnou vlnu a my už zase soudržní čekali na dalšího soupeře - Painters boys. Jeden hráč soupeřova týmu kopl do fosího hnízda slovy:"dnes Fosy hrajou hovno". Tohle nás tedy nadzvedlo. Romana jsme museli dva držet, aby nebylo o jednoho z boys méně. Nechali jsme si naštěstí odvetu jen na hřiště a sfoukli jsme chlapečky a jednu holčičku, která mimo jiné hrála opravdu dobře, jako svíčky v poměru 5:1. Snad už si příště rozmyslí kohokoli takto provokovat:).

V tento moment jsme věděli, že už by nám neměla medaile uniknout a že se asi střetneme v posledním zápase s Axou o první místo. A bylo tomu tak. Ještě před tím jsme hráli s FBC Broumov. Jeho mladí hráči stále sbírají zkušenosti a bohužel to tentokrát odnesli krutěji, než jsme sami chtěli. Ale rozjetý vlak prostě nezastavíš.

A nezastavila ho ani AXA. Již unavení oba Náchoďáci, Důša a Ladis nestačili našemu tempu, které opravdo vygradovalo. Výhrou 6:1 jsme obhájili loňské vavříny a mohli jsme slavit. Jirka opět cenou pro nejlepšího brankáře dokázal kvality obranné dvojice - Petra s Romanem - a své samozřejmě taky:).

Pořadatelům děkujeme za opět parádní turnaj, výbornou organizaci, krásné a chutné ceny a také oceňuji práci rozhodčích, kteří pískali výborně, někdy dokonce až moc:). Snad za rok opět, budeme se těšit!

     Pro mě, Romana a Edu tímto úspěchem turnajová sezóna skončila, ale Fosy se ještě ukáží v Jaroměři. Držím palce, snad to nebude taková sekaná jako pamatuju. Já se loučím a asi až v září zdar!

 

F 8   

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode