Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Axa Cup 2010

19.04.2010 19:55

Axa cup - Velké Poříčí

 

     V sobotu 17. 4. 2010 jsme si udělali výlet do Velkého Poříčí u Hronova. Konal se tam florbalový turnaj, na kterém jsme si chtěli spravit chuť po zpackané druhé polovině ligy, což se nakonec povedlo.

     Jeli jsme ve složení Petr, Eda, Roman, Marcel a v bráně nám měl krýt záda Martin. Ale ne “náš” Martin, ale Martin Žák z hradeckého CSP, který měl lví podíl na konečném skvělém výsledku. Ještě jednou děkujeme za super výkon.

     Po cestě opět nezklamal náš “Fitipaldi” Eda. Dost často jsme se v autě třásli, protože Edovi “stovka” opravdu nedělá problém. Všimnul jsem si však, že autu to problémy sem tam dělalo, a tak se klepalo a my s ním. V Jaroměři na “kruháči” se Edovi podařilo přejet odbočku a místo na Náchod jsme se jeli podívat do Dvora Králové na naše zvířecí madagaskarské příbuzné. I když jsme nakonec díky GPS Petrovi najeli zpět na správnou silnici, pomyšlení na naše fosí soukmenovce nám nalilo čerstvé krve do žil - opravdu super doping, asi do Předměřic pojedeme v sobotu přes Dvůr. A na kolech :-).

     Po příjezdu do Poříčí jsme to tam omrkli a zanedlouho jsme šli na první zápas. Turnaj byl skvělý, dosáhli jsme úspěchu a strávili jsme super odpoledne a večer.

     Po skončení turnaje nás Eda opět bezpečně odvezl domů. A euforie mohla v klidu propuknout. V našem oblíbeném klubu proběhla oslava, a přestože jsme byli značně unaveni, myslím, že jsme si to docela užili:-). Snad budeme mít ještě příležitost něco podobného zopakovat.   

 

Podrobný průběh turnaje:

 

Skupina:

 

Fosy : Tiky team 5:0 (Marcel 2, Eda 2, Petr )

 

     Před prvním zápasem jsme byli plni očekávání. Bude se nám dařit? Zachytá brankař podle představ? Jak těžký bude soupeř? Vydržíme se silami? Tohle vše se nám honilo hlavami. Naštěstí hned úvodní hvizd rozhodčího všechny starosti rozprášil a Fosy začaly hrát!! Tiky team nestíhal a my jsme ve svižném tempu vstoupili do turnaje poměrně snadným vítězstvím. Na rozehrání se tam nebylo lepšího soupeře, los nám byl nakloněn.

 

Fosy : Cirkus bude 2:0 (Marcel, Eda)

 

     Druhý zápas a první ostrý test našich schopností. Proti nám se postavili borci z druholigového Náchoda. Když jsme viděli jejich předchozí zápas, ve kterém hráli prakticky na jeden dotek, přihrávali si naslepo a to vše prováděli v neuvěřitelné rychlosti, tak jsme moc nevěřili, že bychom je mohli porazit.

     Klíčem k úspěchu byla bezchybná osobní obrana a spolehlivý brankař. To vše fungovalo perfektně a dokonce jsme přidali nadstavbu v podobě gólů. Při prvním jsem uplatnil tenisové zkušenosti a poslal jsem Edovu přihrávku přímo ze vzduchu do odkrytého rohu branky Cirkusu, druhý gól patří hlavně Romanovi, který nedbal mých pokynů nenapadat a napadal. A dělal to tak důsledně, že obral soupeře za jejich bránou o míček a přihrál zcela nekrytému Edovi, který už se jen zeptal brankaře, kam to chce. Cirkus se nevzdal a 2 minuty před koncem odvolal brankaře, aby se pokusil s výsledkem něco udělat. Kolotoč se roztočil na plné obrátky a my nevěděli, kam dřív skočit. Jen díky velké obětavosti všech Fos, včetně brankaře, se podařilo výsledek uhájit a těsně před koncem si tak mohl Roman dovolit frajeřinu v podobě trefené tyče prázdné brány. Cirkus jsme porazili, ale kolotoč jsme zatím jen trochu přibrzdili.

 

Fosy : Predátoři 1:0 (Petr)

 

     Zápas s “kolotočáři” nás stál hrozně moc sil, a tak jsme si řekli, že pokud to půjde, budeme se v dalším průběhu základní skupiny šetřit. Třetí zápas byl soubojem predátorů. Vládci Madagaskaru se postavili těm místním. Tempo zápasu bylo o 200 % vlažnější než v předchozím klání, a přestože soupeř kousal a Martin musel opět párkrát zasáhnout, tak jsme díky Petrově brance v poklidu dokráčeli pro další vítězství.

 

 

Fosy : Hircheni 2:0 (Marcel, Eda)

 

     Tento zápas měl podobný průběh jako ten předchozí. Šetřili jsme síly, vstřelili 2 branky a drželi soupeře daleko od naší brány. Věděli jsme totiž, že příští zápas nás čekají Tornados, se kterými to nikdy není jednoduché.

 

Fosy : Tornados 1:0 (Eda)

 

     Původně jsme mysleli, že si to s Tornády rozdáme o 1. - 3. místo ve skupině. Jenže vítězové FLA se v sobotu trápili a bez dvou svých velkých opor nehráli to, na co jsme od nich zvyklí. A jelikož po porážce od Cirkusu jen remizovali s Hircheny, náš vzájemný zápas již ve skupině nic neřešil. Na našem prvenství by nic nezměnila ani případná prohra. Tento fakt trochu ovlivnil náboj utkání. Nikam jsme se nehnali, chodili jsme do breaků, kryli jsme nebezpečné střely soupeře a 30 sekund před koncem zápasu se prosadil Eda a rozhodl. Musím říct, že takhle vlažně jsem Tornados na žádném turnaji hrát neviděl.

 

Čtvrtfinále:

 

Fosy : Medvědi 7:0 (Marcel 3, Eda 2, Petr 2)

 

     Ve čtvrtfinále na nás čekali Medvědi, čtvrtý tým druhé skupiny. Díky pohodovému průběhu základní skupiny jsme pošetřili síly a ve čtvrtfinále jsme na soupeře vletěli jako uragán. Během pár minut jsme třemi góly rozhodli a poté jsme si s chutí zastříleli. Nečekaně vysoké vítězství nás nastartovalo a nabudilo na semifinále, kde na nás čekal opět Cirkus.

 

Semifinále:

 

Fosy : Cirkus Bude 4:2 (Marcel 3, Eda)

 

     První zápas s tímto soupeřem ukázal, že pokud budeme chtít vyhrát, musíme hrát víc než na 100 %. Tentokrát nás totiž jistě ligáči nehodlali podcenit, jako se tomu mohlo stát v prvním případě. My však nehráli na 100, ale minimálně na 300 %. Takový výkon jsem od nás ještě neviděl. Na hokejkách jsme měli klid a přesnost, nohy makaly jako nikdy a to za jediným cílem - vyhrát! Soupeř neměl na nic klid, Fosy kousaly a trhaly a golman čaroval. V jediné věci nás Cirkus přehrával - při buly. S takhle hraným vhazováním jsme se ještě nesetkali. Borec vyhrál buly přímo na vedle něj připraveného spoluhráče, který z první střílel. Když tohle sehráli hned na začátku zápasu, mysleli jsme, že to byla náhoda, kterou náš brankař neskutečně vystihl a zachránil jasný gól. Ale ono se to samé ještě 2x opakovalo, naštěstí vždy po našich gólech. Až za stavu 3:0 jsme si to pohlídali. Jinak vše šlo perfektně, čtvrtá branka v šapitó na sebe nenechala dlouho čekat a bylo víceméně rozhodnuto. Škoda jen, že Martin neudržel opět čisté konto. Paradoxně ho poprvé nepřekonal soupeř, ale vlastní hráč, konkrétně střelecky až příliš aktivní Fosa 8. No tak jsem si zahrál na Kawasakiho, to se stane :-). Bohužel jsem tím Martina odčaroval, což se projevilo ve finále. Vítězství jsme si užili, soupeř byl zklamaný a opět v porážce viděl jen naše štestí. V prvním zápase možná, ale teď ne. Tohle utkání mělo zaslouženého vítěze, který zastavil kolotoč.

 

Finále:

 

Fosy: Axa team 1:3 (Eda)

 

     A bylo tu finále. I když jak se to vezme. Pro nás bylo finále zápas s Cirkusem. Vyždímali jsme se tam ze všech sil, a jelikož jsme celý turnaj odehráli jen s jedním střídáním, už nebylo kde brát. Domácí tým byl lepší, výborně bránil a my už nemohli. Celý turnaj famózní Martin také už vše nedokázal chytit, my mu tolik nepomáhali, 2x zaúřadovaly teče, prostě to už nešlo. Pořadatelé si vyhrát zasloužili, a to nejen díky své dobré hře, ale i za to, jak perfektně turnaj připravili. Organizace a kvalita byla opravdu výborná a za sebe můžu říct, že tohle byl nejlepší florbalový turnaj, kterého jsem měl tu čest se zúčastnit. Snad se zase příští rok do Velkého Poříčí podíváme.

 

     I přes porážku celému Axa týmu děkujeme a těšíme se na souboje v příštím ročníku FLA.

 

Teď už jen pár závěrečných glos:

 

     Tenhle turnaj byl pro mě takovým zadostiučiněním. V hezkém a přátelském prostředí jsme si dokázali, že to jde. Po dlouhé době jsem cítil, že ta snaha není marná. Všichni jsme makali a dalo se na naši hru dívat. Děkuji klukům za to, jak hráli. Edovi za slušný gólový příděl a neskutečnou hokejkovou ekvilibristiku, Petrovi za důležité góly, přehled a trpělivost s mojí někdy nepředvídatelnou hrou a Romanovi za precizní defenzivní práci a za 5 důležitých gólových přihrávek. Ať už liga dopadne jakkoli, tenhle výsledek mě bude hřát celé léto, už si to nenechám zkazit. A věřím, že pokud takový výkon zopakujeme a někdo další ze spoluhráčů se k nám přidá, tak to 3. místo v lize dokážeme vybojovat. A kdo ví, třeba i to 2. není nereálné. Když do toho dáme srdíčko a přidá se i trochu toho štěstíčka, tak je to doma. Že Romane?:-).

 

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode