Florbalový tým........... Fosa hlad, Fosa hrát.

Reportáž z 2.hracího dne

25.10.2009 12:56

     2. Kolo FLA aneb Fosy tentokrát moc nekousaly.

    

 

    Druhé kolo přineslo několik zjištění.Nemusíme vždy vyhrát a máme sakra co zlepšovat. Dnes jsme dostali malou, ale cennou lekci. Dvě remízy, dvě výhry, 8 bodů. To je výsledek druhého kola FLA. Ale pojďme od začátku.

 

     V prvním utkání nás čekali Myšáci. Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, nicméně jsme si nechtěli připustit, že by to mohlo dopadnout jinak než výhrou. Také jsme začali velice dobře a dokázali jsme si za 14 minut vypracovat slušný dvoubrankový náskok. Jenže poté jsme polevili a pustili soupeře do hry. A když jim rozhodčí odpustili jasnou hru vysokou holí, díky které snížili na 1:2, dostali jsme se pod veliký tlak. A bohužel po naší taktické chybě se Myšákům podařilo v závěrečné power play vyrovnat na konečných 2:2.

Toto utkání mělo několik důležitých, ba klíčových faktorů. Tím hlavním bylo naše neproměňování šancí. 3 tyčky jsou toho jasným důkazem. A druhým důvodem byli jinak velmi dobře pískající rozhodčí. Neměli stejný metr a co pískli nám jako přestupek, tak Myšákům odpustili. Bohužel to výrazně ovlivnilo utkání a nakonec celý výsledek. Ale nevymlouvejme se na sudí. Kdybychom proměnili šance, tak to mohl pískat i nádražák a bylo by to jedno.

 

     Druhý zápas jsme se utkali s týmem Lavin. Trochu se přiostřilo a pár zákroků bylo opravdu hraničních. Oba týmy do toho šly důrazně, někdy až moc. Co do pohlednosti toho utkání moc nepřineslo. Byl to spíš boj, ve kterém se nedařilo kombinovat, a často jsme se uchylovali pouze k nahazování míčku po mantinelech bez kloudné rozehrávky a bez jakékoliv překvapivé myšlenky. I přes tu bídu se nám nakonec podařilo vstřelit 2 branky a zvítězit 2:0. Velikou zásluhu na tom má náš brankář, který se několikrát opravdu vyznamenal. 

 

     Třetí utkání bych nazval zlomové, a to hned v několika směrech. Balíci z PPL nám ukázali, že žádný soupeř v lize nesmí být podceněn. Nechci tímto snižovat jejich kvalitu, ovšem jejich loňské i letošní výsledky k podcenění přímo nabádaly. Jenže chyba lávky. Balíci se do nás zakousli jako pitbulové v říji a my se nemohli vůbec k ničemu dostat. Jejich mohutné postavy nám uzavřely cestu k bráně a my se bezradně utápěli v kličkách, honili míček po rozích a nebyli jsme schopni nic vymyslet. Po snad první a bohužel asi také jediné hezké akci se nám podařil vstřelit gól, jenž nás měl uklidnit a dovést k dalším brankám. Jenže místo toho jsme si zřejmě mysleli, že ty góly si soupeř vstřelí sám. Balíci se nevzdali a po naší hloupé chybě vyrovnali na konečných 1:1. A to naprosto zaslouženě. Sice sekali, drželi, vráželi a sráželi, ovšem ukázali i florbalovost, což je třeba ocenit.

     Po tomto fiasku jsme si museli v šatne a i mimo ni leccos vysvětlit. Atmosféra trochu zhoustla, ale naštěstí jsme se všichni uklidnili, vzali jsme si z toho všeho ponaučení a do posledního zápasu jsme šli s odhodláním hrát opět jako Fosy.

 

     Ve čtvrtém duelu jsme totiž museli čelit Spojeným silám. Dnešní den to měl být ten nejtěžší soupeř a po našich rozpačitých výkonech se tento dojem jen umocnil. Před zápasem jsme si jasně řekli, že se musíme dostat do kombinace, rychlé nahrávky, kolmice, přihrávky do běhu, to vše nám v předchozích duelech chybělo. Proti Silám jsme však ukázali sílu a vše výše zmíněné jsme do hry dokázali dostat. Stále tam byly nedostatky, ovšem už se na naši hru dalo i dívat a neslo to ovoce. Hlavně první poločas byl velice pohledný. Podařilo se nám několik pěkných akcí a jedna z nich vyústila v gól. Jenže soupeř ukázal také své kombinační kvality a po krásné ráně vyrovnal. Tempo utkání nepolevilo a nakonec jsme naši snahu přetavili ve vítěznou branku. Výsledek 2:1 nás moc potěšil a povzbudil. Na tento duel je třeba v dalším kole navázat. Ty předchozí zápasy musíme hodit za hlavu, jako by se vůbec nehrály.

 

     Po skončení hracího dopoledne jsme se přesunuli do BB baru, kde jsme ještě jednou provedli rozbor všeho, co se nepovedlo i povedlo. Zhlédli jsme ještě 2 utkání odpolední skupiny, kde se opět v dobrém předvedl Černilov, když jen díky svým hrubkám remizoval s Tornády 3:3. A také se předvedli rozhodčí. V utkání Zbrojovka vs. Tornádos ukázali, jak se nemá pískat. Tvrdé zákroky Zbrojovky přehlíželi a Tornáda za odvetné ataky vylučovali. Utkání prostě nezvládli. Jen díky tomu, že si i s tímto “modří” poradili a Zbrojovku porazili, se nic vážnějšího a dramatičtějšího na hřišti nestalo.

     Po tomto utkání jsme ještě chvíli poseděli a kolem 18. Hodiny sedli na kola a jeli domů. Druhé kolo FLA nám mnohé odhalilo a doufám, že v tom třetím se s Tornády budeme moci v posledním zápase dne utkat o průběžné vedení v tabulce. 

 

Kontakt

Petr

petrhk@email.cz

Hradec Králové

Vyhledávání

Nová rubrika

14.09.2015 13:37

Logo

26.04.2014 15:44

Úspěchy v sezoně 2013/2014

1.místo

AXA Cup 2014

2.místo

RockStar Cup 2014

12.05.2013 12:05

Úspěchy v sezoně 2012/2013

1.místo

AXA CUP 2013

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

Hořice 2013

2.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

24.10.2011 18:00

Úspěchy v sezoně 2011/2012

1.místo

Renegard Cup 2012

1.a 2.místo

AXA CUP 2012

1.místo

O pohár Bláznivé Viktorky

2.místo

Urna Cup 2011

24.04.2011 11:11

Úspěchy v sezoně 2010/2011

3.místo

Česká Třebová

3.místo

Florbalová liga amatérů

3.místo

O pohár starostky Police n.M.

1.místo

Urna Cup 2010

08.08.2010 15:12

Úspěchy v sezoně 2009/2010

1.místo

Jaroměř Open 2010

3.místo

Florbalová liga amatérů

2.místo

AXA CUP 2010

2.místo

Červenovodský turnaj

18.10.2009 10:45

Počítadlo

 


počítadlo.abz.cz

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode